11 March 2017

Ish Kryebashkiaku Ylli Asllani reagon per By Pass

Gjirokastra konsiderohet tashme me te drejte nje trashegimi e rrezikuar... 
Para syve tane po ndodh nje renim e atrofizim i heshtur por tragjik i nje qyteti te magjishem!
E vetmja nderhyrje ne kete moment para se qyteti te shndrohet ne nje pirg gjigand guresht eshte nje projekt pilot per kreditimin e restaurimit te banesave dhe vitalizimi i pjeses muzeale.... Eshte pikerisht koha per nderhyrje , sepse keto banesa edhe te duam me vone nuk mund ti rindertojme te tilla nese rrezohen.
Shkaterimi i saj ka filluar nga prishja e ulluqeve te ujit, rreshqitja e pllakave te çative, krisja e mureve dhe hap pas hapi tek shembja e krejt baneseve karakteristike...
By passy i pretenduar nuk mund te jete zgjidhja e problemit te tij, perkundrazi do te krijoje nje problem edhe me tragjik sikurse eshte nderprerja dhe rreshqitja e shtresave mbajtese te themeleve te Keshtjelles.
Keshtjelle e cila ne fakt ka qene aresye e lindjes dhe zhvillimit te qytetit...
Nuk do te deshem qe shembja e saj te shenoje fillim e fundit te tij!

No comments:

Post a Comment