28 February 2017

Rilevime ne shtepine e Andon Zako Çajupit ne Zagori

Drejtoria e Monumenetve tha se në Sheper të Zagorisë po punon për rilevime në shtëpinë e Andon Zako Çajupit, e përshtatur për shkollë dhe ku një pjesë e ndërtesës pothuaj nuk përdoret.
Më tej do të pasojë projekti pasi ndërtesa ka nevojë për restaurim, por edhe për kthim në identitet.
Shtëpia e Andon Zakos, është Monument i K
ategorisë I, shpallur nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sporteve me Urdhër Nr. 412, Datë 18/09/2003.

No comments:

Post a Comment