26 January 2017

Pd ne Libohove reagon per bursat

Vetem 2 bursa jane akorduar per kete vit akademik dhe keshilli bashkiak ne mbledhjen e radhes permes nderhyrjesh politike dhe nepotike mezi ka arritur te kenaqe vetem 3 studente nga mbi 15 kerkesa te arkivuara.
Nuk mjaftuan sorollatjet e pseudoreformes ne arsimin e larte, ku asnje nxenes libohovit nuk kapi dot preferencat qe donte, as tarifat e larta studimore, por duhet dhe shkelmi i fundit per familjet libohovite qe kerkojne pak ndihme per te shkolluar femijet e tyre.
Vetem per tre vjet ( 2010-2013) qeveria e Partise Demokratike dhe bashkia Libohove mbeshteti financiarisht mbi 50 studente qe sot nderojne veten dhe familjet ne shume profesione, kurse
qe prej 2013 numri eshte ulur 10-fish dhe Libohova e rrethinat e saj as nuk perfillen fare dhe as mbeshteten per arsimim duke zbehur shpresen e te rinjve dhe duke i detyruar te largohen cdo dite e me shume.
Kjo lloj politike zhvleftesuese duhet te marre fund dhe me vote duhen ndeshkuar kjo qeveri dhe sherbetoret e saj.

No comments:

Post a Comment