22 November 2016

Foto te rralla te Kalase se Libohoves

Kalaja e Libohovës është një monument i trashëgimisë kulturore në Libohovë, rrethi i Gjirokastrës, në qarkun e Gjirokastrës, Shqipëri .
Ky monument është i miratuar me numër "1886 10.06.1973". Kalaja e Libohovës u ndërtua në vitin 1796 –1798. Kjo kala ka qenë dhuratë e Ali Pash Tepelenës për motrën e tij, Shanisha e martuar në Libohovë. Është objekt i vizitueshëm dhe me interes për turistët e apasionuar pas historisë.

No comments:

Post a Comment