01 November 2016

Firme e re per fasonet ne Permet

Pas kerkesave te vazhdueshme dhe bisedimeve 2-3 mujore te zhvilluara mes kryetarit te Bashkise z.Niko Shupuli dhe Administratorit te firmes “Design Aparel” dege e kompanise “Blue Point” me qender ne Athine, Z.Theodhoros Argyros eshte rene dakort dhe shume shpejt (Brenda 1 muaji) kjo firme do te hape ne qytetin e Permetit nje fabrike fason- rrobaqepesi.
Hapja e kesaj fabrike e cila parashikon te punesoje se paku 200 punetore, eshte nje mundesi e mire punesimi kryesisht per grate dhe vajzat permetare te qytetit por edhe fshtatrave perreth.
Konkurenca me firmat e tjera egzistuese fason qe zhvillojne aktivitet ne Permet, do te sherbeje edhe si rregullator tregu per marredheniet shpesh here problematike mes punonjeseve dhe punedhenesve te tyre.
Ne kete fasoneri mund te aplikojne per punesim gra dhe vajza me ose pa eksperience pune.
Bashkia Permet do te vijoje te kerkoje per mundesi te reja punesimi per te zbutur papunesine qe egziston aktualisht duke ndihmuar ne kete menyre familjet ne gjendje te veshtire ekonomike.
Bashkia krahas nxitjes dhe lehtesirave fiskale (Per firmat qe punesojne mbi 30 veta do te paguajne 0 taksa lokale) qe iu ofron ketyre firmave per te zhvilluar aktivitet ne territorin e saj , do te jete ne krah te te punesuarave per respektimin e tyre nga punedhenesi te cdo te drejte qe ligji shqiptar iu garanton punemarresve,

No comments:

Post a Comment