08 October 2016

“Nga bregdeti në port , udhetimi botëror i librave”

Shoqata e Sipermarresve Italiane ne Shqiperi , Bashkia Gjirokaster ,Shoqata “Librat e ujit “ , Universitetit “E.Cabej” Gjirokaster dhe Konsullata Italiane e Nderit me pjesemarje te shkrimtareve , pedagogeve , intelektualeve ,gazetareve dhe studenteve organizuan ne Gjirokaster te Shtepia "KADARE" , takimin kulturor me titull : “Nga bregdeti në port , udhetimi botëror i librave”

Uji, elementi natyror që bëhet urë për të krijuar rrjet lidhjesh midis autorëve ,librave dhe qyteteve. Iniciativa vendosi perballe shkrimtaren italiane Vera Slepoj me shkrimtarin shqiptar Viron Graci .”Librat e Ujit” është një iniciative letrare projektuar nga psikologia dhe psikoterapistia italiane Vera Slepoj për t’i sjellë shkrimtarët dhe intelektualët në një turne botëror me librat ,historite dhe deshmite e tyre.Tema lidhëse është uji, simbol dhe mjet eksplorimi, njohjeje dhe ndryshimi. 

No comments:

Post a Comment