08 October 2016

Musine Kokalari u laurua me nje Teze per Naim Frasherin,ja deshmia e saj

..Une u laurova me Nentor 1941, duke mbrojtur tezen ne pergjithesi per jeten dhe vepren e Naim Frasherit, ne katedren e gjuhes shqipe qe perfaqesohej nga arbereshi Zef Skiroi dhe Namik Resuli. Ne jemi brezi i rritur dhe ushqyer me ndjenja, mendime te vellezerve Frasheri. Ata te tre ishin per ne apostuj te shqiptarizmit, te lirise, te barazise, te demokracise.
...Une e kam njohur kete ambient qe ne vogeli. Jam rritur me gjithshka qe rritej, zhvillohej, kerkohej, ishte mbeshtetur ne botekuptimin e thelle iluminist dhe ne reformimin e parlamentarizmin qe na ushqeu Sami Frasheri qe ne bankat e shkolles...
M. Kokalari
Nga libri "Si lindi Partia Social Demokrate"

No comments:

Post a Comment