12 October 2016

Ish kryebashkiaku Ylli Asllani reagon : Goditje dyshas ne Gjirokaster. Nje vendim i pastudjuar qe demton interesat e Qytetit.


Universitetit " Eqerem Cabej" i hiqen mjediset per t' ia kaluar nje agjensie publike shteterore ( ADISA )!!!
Mendoj se eshte momenti qe Universiteti te mbeshtetet ne luften e tij per mbijetese dhe jo te filloj te coptohet.... Pasi Universiteti Gjirokastres sot ngelet faktori pare i gjallerimit te mendjes, tregut, emancipimit dhe bisnesit gjirokastrit.
Nga ana tjeter Qendres historike ( Pazarit) nga ky rast i hiqet nje mundesi tjeter per te perfituar nje agjensi shteterore dhe per ti rikthyer vitalitetin aq te nevojshem ne tentativen per rritjen e fluksit turistik dhe ngritjen e ekonomise familjare gjirokastrite. 
Uroj qe dashamiresit e trashegimise monumetale te Gjirokastres te reagojne prane qeverise qe ta rishohe kete VKM, ta konsiderojne te nxituar dhe te hartojne nje tjeter ne perputhje me strategjine e zhvillimit te Gjirokastres

No comments:

Post a Comment