14 October 2016

By Passi i Fierit ka rinisur punimet ,ja deklarimet e Ministrit te ri te Transporteve

Ministri I Transportit dhe Infrastrukturës Sokol Dervishaj ka inspektuar punimet për ndërtimin e By-passit të Fierit. Ministri Dervishaj tha se pavarësisht problematikave të së kaluarës, problemet janë të tejkaluara dhe po punohet me kapacitet të plotë. Dervishaj u shpreh se nëse ritmi i punimeve do të jetë konstant, projekti do të përfundojë brenda pranverës të 2017.
Dervishaj deklaroi se mund të ishte bërë më shumë në aspektin e punimeve, por pavarësisht kësaj e rëndësishme është të krijohet një frymë sa më e mirë bashkëpunimi mes aktorëve të përfshirë, si firma kontraktore dhe “ARRSH”, sepse është një projekt që kërkon angazhim në ekip.
Ministri Dervishaj u ndal edhe te problematikat, në veçanti te shpronësimet. Pas takimit që zhvilloi me disa banorë që ende nuk kanë marrë vlerën e shpronësimit të tokës, Dervishaj u angazhua se Ministria do të bëj maksimumin që banorët të marrin atë që ju takon me ligj.
Dervishaj tha se duhet të jemi të qartë se buxheti I shtetit ka pasur vështirësi, prandaj duhet të ekonomizohen fondet që janë në dispozicion, duke I investuar te ato projekte që kanë produktivitetin dhe efektivitetin më të madh, si në aspektin social ashtu dhe nga pikpamja e transportit.
Ministri Dervishaj nënvizoi se me një komunikim të vazhdueshëm dhe me një ndjekje të vazhdueshme të problemeve të ecurisë së punimeve, do të arrihet qëllimi për ta përfunduar By-passin e Fierit, brenda pranverës 2017.

No comments:

Post a Comment