07 September 2016

Riatdhesohet nga Greqia shqiptari denuar per vrasje


 
Interpol Tirana ekstradon nga Athina një shtetas shqiptar të dënuar me 25 vjet burg për "Vrasje me paramendim". Nga Interpol Tirana u krye ekstradimi nga Athina/Greqi, drejt vendit tonë, i shtetasit shqiptar:
Ndok GJEKA, 48 vjeç, lindur në Lezhë.
Gjykata e Apelit për Krimet e Rënda Tiranë me vendimin nr.13, datë 11.03.2005 ka lënë në fuqi Vendimin nr.1, datë 10.01.2005 të Gjykatës së Shkallës së Parë të Krimeve
të Rënda Tiranë, duke e dënuar shtetasin Ndok GJEKA me 25 vjet në burg për kryerjen e veprave penale “Vrasje me paramendim” në bashkëpunim, “Plagosje e rëndë medashje” në bashkëpunim, dhe “ Prodhim dhe mbajtje pa leje e armëve luftarake dhe municionit”, parashikuar nga nenet 78, 25, 88, 278/2 të Kodit Penal të Republikës së Shqipërisë. Si rezultat i bashkëpunimit të Interpol Tirana me Interpol Athina/Greqi, u bë i mundur arrestimi provizor i tij në Greqi, me qëllim ekstradimi drejt vendit tonë.

No comments:

Post a Comment