21 September 2016

Ne kete kohe te marijuanes perkon me se miri nje mesazh i Kunderes

'Kushdo që mendon se regjimet komuniste të Europës Qendrore ishin vepër ekskluzivisht e kriminelëve, nuk sheh një të vërtetë thelbësore: regjimet kriminale nuk u krijuan nga kriminelë, por nga entuziastë, të bindur se kishin zbuluar të vetmen rrugë për në parajsë. 
Ata e mbrojtën me aq vendosmëri atë rrugë, sa u detyruan të vrisnin shumë njerëz. 
Më pas u bë e qartë se nuk kishte asnjë parajsë dhe se entuziastët ishin vrasës'
MILAN KUNDERA

No comments:

Post a Comment