18 September 2016

Kampi i restaurimit mbledh te rinjte nga vendet e rajonit ne Gjirokaster
Foto CHWB 
Fotot CHWB Albania

Organizata Trashegimi Kulturore pa Kufij 
ka nisur sot në qytetin e Gjirokastrës Kampin e 31-të Rajonal të Restaurimit. Më shumë se 20 studentë dhe profesionistë të rinj nga 6 vende të Ballkanit do të kenë mundësinë të përfitojnë dijet më të fundit në fushën e restaurim-konservimit dhe interpretimit të trashëgimisë nga ekspertë të njohur nga Shqipëria, Bosnje-Hercegovina, Greqia, Italia, Anglia, dhe Suedia. Ndërhyrjet restauruese do të gërshetohen me vizita studimore në pikat më tërheqëse dhe muzetë e Gjirokastrës, në kishën bizantine të Labovës së Kryqit dhe në Butrint.

No comments:

Post a Comment