01 September 2016

Instituti Monumenteve promovon Skendulatet, shtepia per vite e vite mirembahet me "shpirt nder dhembe" nga pronariShtëpia e Skëndulatëve, në qytetin e Gjirokastrës, konsiderohet si një nga 7 ndërtesat më interesante në Ballkan, në stilin otoman. Shtëpia është ndërtuar në 1700 dhe deri në 1984 ka qënë e banuar nga familja Skënduli. Nga ‘84 deri në ‘92 u transformua në muze Etnografik. Tani qëndron e hapur për të gjithë turistët, duke dëshmuar jetesën luksoze të viteve ‘700

No comments:

Post a Comment