02 August 2016

Shtohen shpresat per aeroport ne Jug, Gjirokastra mes kantidateve

Qeveria ka ndërmarrë hapin e parë për ndërtimin e një aeroporti të ri në jug të vendit për fluturime ndërkombëtare. Këshilli i Ministrave ka autorizuar Ministrinë e Transportit dhe Autoritetin e Avicionit Civil që të kryejnë tenderimin e projektit për realizimin e studimit të fizibilitetit për ndërtimin aeroportit. Shuma e vënë në dispozicion është 30 milionë lekë. Studimi do të përcaktojë vendin se ku do të ndërtohet ky aeroport, numrin e mundshëm të udhëtarëve dhe përfitimet. I gjithë procesi do të monitorohet nga Ministria e Trasnportit. Me përfundimin e studimit do të vendoset nëse investimi do të jetë publik apo privat. Plani për ndërtimin e kësaj vepre ka për qëllim rritjen e numrit të turistëve të huaj në zonat bregdetare të jugut./Top Channel

No comments:

Post a Comment