17 August 2016

Pro aeroportit te Gjirokastres, Piloti Agim Mucaj vlereson perparesite dhe disavantazhet

Foto:Forumi per Aeroportin
Gjirokastra si nje qytet i vecante muzal i vleresuar dhe mbrojtur nga UNESCO eshte qytet i orientuar kryesisht nga turizmi dhe kjo vihet re fare lehte nga numri i jashtezakonshem i turisteve te huaj qe vijne e vizitojne gjithe vutin e sidomos gjate veres.
Nje aeroport i vogel rajonal ne permasat qe ka dhe me infrastrukture te kohes di ti shkonte shume per shtat ketij qyteti pasi ofron te gjitha mundesite qe aty te zhvillojne aktivitet aeroplanet e vegjel turistik dhe sportiv qe do ti sherbenin pikerisht turizmit .
Gama e aktiviteteve do jete shume me e gjere ne perspektive pasi aty do krijohej nje aeroklub, nje shkolle fluturimi, shkolle parashutizmi sportiv, aeromodelizem , hedhje me parapendio nga kodrat mbi qytet dhe ulje ne piste etj,etj si dhe do stacionoheshin sic ndodh ne gjjthe aeroportet rajonal, helikopter ne sherbim te policise, te monitorimit te flores dhe faunes se rajonit, fikjen e zjarreve, per shendetesin, si dhe te ushtrise.
Gjithe kete larmi aktivitetesh ne sherbim te drejteperdrejt te komunitetit si dhe drejteperdrejt te turizmit nuk e ofrojne aeroportet nderkombetar per arsyen e thjeshte qe behen pengese te njeri tjetrit ne zhvillimin e aktiviteteve qe dallojne mes tyre.
Ne qofte se mbetemi te aeroporti rajonal ku nuk do mungojne te vijne ne grupe me dhjetra e dhjetra aeroplane nga dhjetra e dhjetra aeroklube te vendeve fqinje sikurse organizohen edhe shoqatat e motorristave,,,nuk do mungojne te vijne edhe aeroplan deri 30-40 vendesh orientuar turizmin ku parametrat e pistes jane optimal.
Keto jane ne fakt deshirat e qytetit dhe ketu duhet fokusuar.
Pertej te gjithave,,qe te behet nje aeroport i permasave te medha qe sikurse e thame me siper pervec qe do ishte pengese per turizmin e mirefillte pasi do ti ofronte te themi nje autobus fluturues ne jave Gjirokastres, si dhe rritjen e nivelit te zhurmave sepse eshte ngjitur me qytetin,,,studiuesit apo investitori marin parasysh shume gjera qe cojne detyrimisht te fitimi, dhe nuk do parashikoja Gjirokastren si vendin me te pershtatshem 

No comments:

Post a Comment