06 August 2016

Muzikologu Vasil Tole evokon regjistrimet polifonike

foto LSA Gent SHkullaku
Muzika popullore qytetare me saze e Shqiperise se Jugut, pas 100 vitesh, përsëri në vëmendjen e të huajve dhe në fokus të veçantë të BBC-së shkruan muzikologu Vasil Tole..
Në fillim të shek. XX-të, kompanitë më të mëdha diskografike të botës ODOEN, COLUMBIA, PATHE, HOMOKORD etj, "zbuluan" dhe regjistruan në disqe, emrat e mjeshtrave Selim dhe Hafize Leskoviku, Mehdi Përmeti, Bilbil Vlora, Cilo Qorri, Demka dhe Hajro, Vangjel Leskoviku, Kiu Poro, Shyqyri Fuga, Riza Nebati etj.
Respekt artit dhe trashëgimisë së të tyre.
Muzika me saze sot mbrohet nga UNESCO

No comments:

Post a Comment