11 August 2016

Kalaja e Libohoves


Kalaja e Libohovës, e shpallur Monument Kulture i Kategorisë së Parë në vitin 1963, ndodhet në lindje të qytetit të Libohovës. E ndërtuar në fillim të shek. XIX, është dhurata që Ali Pashë Tepelena i bëri motrës së tij, Shanishasë për dasmën e saj. Kalaja ka planimetri thuajse katërkëndëshe 70 x 80m. Ajo mbrohet nga 3 kulla poligonale në qoshet dhe me një bastion me formë poligonale në qoshet dhe me një bastion me formë të çrregullt gjeometrike në qoshen tjetër. Fortifikimi është i pajisur me tri hyrje.

Net Castle

No comments:

Post a Comment