24 August 2016

Doreshkrimet e Aliut ne nje liber te ri

Sapo doli në treg libri me letrat e shkruara nga Ali Pashë Tepelena!

Madhështia, egërsia dhe diplomacia e Ali Pashë Tepelenës kësaj radhe nuk vjen nga këndvështrimi i studiuesve të huaj, por përmes fakteve dhe dokumenteve të kohës së tij. Janë rreth 2400 letra, pjesë e korrespondencës së Pashait të Janinës me kancelaritë perëndimore dhe lindore, të cilat i bëhen të ditura lexuesit shqiptar për herë të parë. Ky është botimi i parë, në serinë e 6 volumeve, që ka përgatitur me përkushtim Irakli Koçollari studiuesi dhe biografi më i mirë i Ali Pashës.

No comments:

Post a Comment