15 July 2016

Krenari dhe pergjegjesi por edhe Mirenjohje per pranine e Gjirokastres ne UNESCO


Bashkia e Gjirokastres percolli nje mesazh per 11 vjetorine Gjirokasters ne UNESCO. "Sot mbushen 11 vjet nga pranimi i qytetit të Gjirokastrës në listën e pasurisë botërore të trashëgimisë kulturore. Në më shumë se një dekadë pjesë e UNESCO-s ndryshimet janë të ndjeshme, gjithashtu edhe sfidat të konsiderueshme.Krenarë për pasurinë tonë botërore"
Nderkohe nuk kane munguar vleresimet e qytetareve.Asllan Karagjozi u shpreh ne nje mesazh ne rrjetin social: "Mirenjohje te gjithe atyre qe kane kontribuar per kete anetaresim,e ne menyre te vecante perfaqesueses shqiptare te asaj kohe ne UNESCO. Sigurisht mirenjohja me e madhe shkon dhe duhet te shkoje tek gjithe brezat gjirokastrite qe aq bukur diten te ndertojne kete qytet kaq te vecante e te mahnitshem, madje duke zhvilluar ndene catite e gurta te tij nje kulture primadone ne Shqiperi.Kemi te drejte te krenohemi si gjirokastrite, por kemi dhe detyrimin ta ruajme dhe ta zhvillojme trashegimine e qytetit."

No comments:

Post a Comment