18 June 2016

Materniteti i Gjirokastres riperterihet


Një godinë e riperterire n dhe moderne e maternitetit në Gjirokastër i jep fund një situate absurde, që  i kishte shtrënguar shumë nëna t’i sillnin fëmijët në jetë në Tiranë ose në spitale të tjera te vemndit. Godina ekzistuese e shërbimit të obstetrikë-gjinekologjisë thuajse e kishte  të pamundur kryerjen e funksioneve të saj. Një investim prej 1.5 milionë dollarë i Ministrisë së Shëndetësisë iu riktheu rreth 800 nënave çdo vit, strehën e parë të të porsalindurve të tyre, rrënjësisht të rikonstruktuar dhe ku janë instaluar edhe aparatura të reja mjekësore.  “Sallat janë të pajisura me këtë risi që është tapeti antibakterial. Realizojmë një sterilizim maksimal të sallës. Është mundësia më e mirë që sallat të jenë 100% të sigurta dhe sterile. I kemi të gjitha aparatet e nevojshme, monitorët, respiratorët, sipakun, të gjitha. Asnjë gjë e vjetër, të gjitha të reja,” – u shpreh drejtoresha. Në spitalin e Gjirokastrës, pak kohë më parë u vu në funksionim edhe kabineti i Kardiologjisë. Ky spital do të përfitojë edhe nga kontrata e furnizimit të integruar të instrumenteve kirurgjikalë dhe shërbimeve të sterilizimit. 

No comments:

Post a Comment