22 June 2016

Gjirokaster: Edukimi femijeve me Trashegimine Kulturore


CHwB Albania dhe Qendra Kulturore e Fëmijëve “Fato Berberi “  organizuan një atelie të trashëgimisë me fëmijë të grupmoshave 4-7 vjeç. Dëshira dhe interesi i fëmijëve na la të surprizuar, ndërsa pyetjeve të tyre se kur do të zhvillojmë aktivitetin e radhës ju përgjigjeshim me: “shumë shpejt” dhe një përqafim. 
Për Nikolën, 7 vjeç, “kostumet popullore dhe libërthat janë shumë interesantë dhe do të donte t’i pikturonte dhe të mësonte më shumë”.
 Alisa Gushi, specialiste e trashëgimisë në Qendrën Kulturore të Fëmijëve, mendon se “mësimi përmes argëtimit është mënyra e duhur për të përçuar informacion për trashëgiminë tek fëmijët”.

No comments:

Post a Comment