25 May 2016

Zbulimi i fundit...Pasojat e marijuanes dhe ne ADN e njeriut
Bima narkotike Kanabis Sativa eshte e lidhur me mutacion gjenetik. Shkencëtarët nga Universiteti i Australisë Perëndimore kanë identifikuar se përdorimi i kanabisit mund të ndryshojë strukturën e ADN-së të një personi, duke shkaktuar mutacione të cilat mund ti ekspozojnë ata përballë sëmundjeve të rënda, dhe të kalojë tek fëmijët e tyre në disa brezave të ardhshëm. Edhe pse lidhja mes përdorimit të kanabisit dhe sëmundje të rënda, të tilla si kanceri, ka qenë më parë e dokumentuar, por se si ndodhte kjo dhe implikimet që shkakton përdorimi i kanabisit për gjeneratat e ardhshme, kjo nuk ishte kuptuar më parë. Profesor Stuart Reece dhe Profesor Gary Hulse nga Shkolla e Psikiatrisë dhe Shkencave Klinike Uwat përfunduan një analizë të gjerë të materialit kërkimor për të kuptuar shkaqet e mundshme dhe zbuluan informacione alarmante.

No comments:

Post a Comment