25 May 2016

Tepelene, Folku terheq femijet


Qyteti i Tepelenës keto dite ishte mikpritës për një veprimtari folklorike per femije, e cila organizohej për herë të pare me pjesëmarrjen e disa prej Qendrave Kulturore dhe Folklorike nga vendi. Në këtë veprimtari e cila titullohej “Festivali i parë i këngës polifonike” merrnin pjesë QKF e qyteteve, si Saranda, Vlora, Gjirokastra, Shijaku, Rrësheni, Fieri, Skrapari, Kuçova , Prrenjasi, etj. 
Qëllimi i kësaj veprimtarie ishte ruajtja e trashegimise kulurore tek brezi i fëmijëve dhe me synimin për ta çuar më tej këtë pasuri kombetare.

No comments:

Post a Comment