25 May 2016

Kadare ne Gjirokaster


"Shtëpia u bë dhe kjo është kryesorja. Kam kënaqësi që shtëpia ime tani është rindërtuar. Do të kisha sinqerisht kënaqësi për shumë shtëpi te tjera në Gjirokastër të ishin rindërtuar ndaj edhe prej vitesh pyes vazhdimisht me shumë kuriozitet se çfarë ndodh me shtëpitë në Gjirokastër, sa janë rindërtuar, çfarë bëhet me to. Por për fat të keq janë të rralla, shumë  te rralla ato që janë ribërë, bërë…Ka moskuptim mes shtetit dhe pronarëve, shtetit dhe shoqërisë, shoqërisë dhe historisë së saj. Ka diçka që na pengon që të marrim vesh, të kuptojmë vetveten.

No comments:

Post a Comment