26 May 2016

Arkeologu:rrenoja arkeologjike ne Qesarat po demtohen

Studiuesi dhe specialsit Spiro Nika  ka shfaqur shqetesimin per vlerat e zbuluara ne ish komunen Qesarat, Tepelene. “Nga nje vezhgim i pershpejtuar konstatova struktura murale solide dhe qeramike e cila i perket tri periudhave kulturore : helenistike, romake dhe antikitet i vone ( shek III para Krishtit deri ne IV-V pas Krishtit). Komunikova me te gjithe aktoret dhe faktoret e mundshem qe subjekti "Vega - Konstruksion" te ndalonte punimet dhe ti lihej radhe germineve arkeologjike, por nuk qe e thene”. Kryetari i fshatit Qesarat  shkruan Nika  i irrituar me njofton se punimet vazhdojne pa asnje mbikqyrje arkeologjike.

No comments:

Post a Comment